Select Page

Reus, la Ciutat del Geni

by | ag. 24, 2017 | ART & CULTURE

El 25 de juny de 1852 va néixer, a la ciutat de Reus, Antoni Gaudí, un dels genis indiscutibles de l’art del segle XX, artífex d’una nova arquitectura integradora i simbòlica, a mig camí entre l’art i la ciència, basada en les línies corbes i en la inspiració en la natura.
El seu sentit innat del volum i la geometria, la seva fabulosa capacitat creativa i un univers imaginari sense límits li va permetre projectar mentalment la majoria de les seves obres abans de conceptualitzar-les en plànol, desenvolupant els seus projectes mitjançant originalíssimes maquetes a escala en guix, fang, tela metàl·lica, o cartró mullat i modelat.
Algunes obres de Gaudí han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1984 i en 2005.

Reus és el lloc on l’universal arquitecte va viure la seva infància i adolescència, on va fer els seus primers amics i va cursar els seus primers estudis abans d’anar a Barcelona. De la seva ciutat eren també alguns dels seus més estrets col·laboradors, com els arquitectes Joan Rubió i Bellver, Domènec Sugranyes i Francesc Beren- guer, així com alguns dels seus futurs clients.
Actualment, la ciutat de Reus conserva la memòria d’aquells indrets que el jove Gaudí va freqüentar durant elssetze anys que hi va viure i que van ser l’escenari de trobades amb els seus amics i col·laboradors en les seves estades posteriors.

+info

 

 

X